Kontakt:
Michael Kræmmer
Telefon 3074 1917
mail@tancredi.dk
TANCREDI
Forlag og historisk konsulentvirksomhed

Kongemordernes slægt

Forfatter:


Slutningen af 1100-tallet og begyndelsen af 1200-tallet var årene hvor Danmark udviklede sig til en europæisk stormagt. Der blev skabt et dansk Østersøimperium styret af Valdemar Sejr og hans nærmeste rådgivere fra den omfangsrige Hvideslægt.

Men under imperiedrømmen arbejdede de samme mekanismer som i resten af Europa. Kirken ønskede selvstændiggørelse fra kongemagten, og adelen reagerede mod det de anså for en alt for stærk og påtrængende kongemagt. I midten af 1200-tallet faldt også den ellers så trofaste Hvideslægt fra. Tiden herefter og indtil det danske kongeriges endelige kollaps i 1332 var præget af indre konflikter på mange fronter.

I flere tilfælde endte det med mord på den siddende konge. Og hver gang det skete, var Hviderne på anklagebænken.

Kongemordernes slægt er historien om en slægt der fyldte det politiske magtrum 1200-tallet igennem. En slægt der oplevede både sejre og især nederlag, men som under alle omstændigheder formåede at sikre sig et varigt eftermæle i danskernes bevidsthed.


Bogen er forsynet med en række stamtavler og en fyldig kildeoversigt.
Bøgerne "Den hvide klan" og "Kongemordernes slægt" fører læseren omkring i middelalderens univers. Samtidig fortæller de en højspændt politisk historie om en slægt, der kæmpede sig vej til magten i samspil med og i modsætning til de siddende konger.
Bestil dem via mailPressen skrev

"Det er virkelig imponerende at se et stof, hvoraf man i forvejen kender mange enkeltdele, blive organiseret i en ny og medrivende fortælling"


Anne Knudsen, Weekendavisen


"Michael Kræmmers bog er meget læsevenlig, den er spækket med informationer om en spændende periode i Danmarkshi-storien, og den giver det bedste indtryk af en slægtskreds, som det ud fra de givne kilder kan lade sig gøre at tegne. Man får et godt indtryk af middelaldermenneskets tankeverden i en tid med korstog og skærsild"


Steen Ivan Hansen, Historie-online


Udgivelser

Konrad den kække gulerod
Konrad 99,-

Den hvide klan

Kongemordernes slægt
Pr bind 225,-
Begge bind 400,-

Bestilling

Bestilling af bøger
mail@tancredi.dk
Telefon (efter 17): 3074 1917